borci i promotori ljudskih prava u svijetu

 • Desmond Tutu

  Desmond Mpilo Tutu južnoafrički aktivist i umirovljeni anglikanski nadbiskup koji je svjetsku slavu stekao tijekom 1980.-ih kao protivnik apartheida . Dobio je Nobelovu nagradu za mir 198 4. Borio se protiv apartheida kao jedan od glavnih lidera i moralna vertikala.

  >>>

 • Liu Xiaobo

  Liu Xiaobo kineski je književni kritičar, povjesničar, aktivist za ljudska prava i politički zatvorenik u Kini . Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 2010 . godine. Od 2003 . bio je predsjednik Nezavisnog kineskog PEN centra.

  >>>

 • Shirin Ebadi

  Shirin Ebadi, iranska je odvjetnica, borac za ljudska prava i osnivačica Centra za obranu ljudskih prava u Iranu. Godine 2003. Ebadi je nagrađena Nobelovom nagradom za mir za značajne i pionirske napore u borbi za ljudska prava, pogotovo prava žena, djece i izbjeglica. Prva je Iranka i prva muslimanka koja je dobila tu nagradu.

  >>>

 • Aung San Su Qui

  Aung San Su Qui (Suu Kyi) –burmanska/mjanmarska opozicijska političarka, rođena 19. lipnja 1945. godine. Kako je u Burmi/Mjanmaru na vlasti vojna hunta (Državno vijeće za mir i razvoj Unije Mianmar) od 1962. godine, zbog svog je rada na demokratizaciji zemlje, Aung San Su Qui bila u (...)

  >>>

 • Noam Chomsky

  Noam Chomsky (1928.) – lingvist, filozof, aktivist i anarhosindikalist. Svojim teorijom urođene univerzalne gramatike i i klasifikacijom formalnih jezika i gramatika (Chomskijeva hijerarhija) dao je izuzetno značajan doprinos lingvistici.

  >>>

 • Ralph Nader

  Ralph Nader (1934.) američki političar, aktivist, odvjetnik i četverostruki kandidat za američkog predsjednika. Na početku svoje karijere u Washingtonu, bavi se zaštitom potrošaća i piše tekstove protiv automobilske industrije tvrdeći da su automobile koje proizvode nesigurni.

  >>>

 • Nelson Mandela

  Nelson Mandela (1918.) južnoafrički političar i prvi predsjednik izabran na demokratskim višerasnim izborima u Južnoafričkoj republici. Mandela je bio protivnik apartheida i rasne segregacije, iako se u početku zalagao za nenasilan otpor, prvenstveno inspiriran djelom i učenjem Gandhija, (...)

  >>>

 • Rosa Parks

  Rosa Parks (1913. – 2005.) američka aktivistica za ljudska prava. Započela je bojkot autobusa u Montgomeriju 1955. godine kada je odbila ustupiti mjesto u autobsu rezervirano za bjelce. Tim je činom započeo najveći i najuspješniji mirni pokret protiv rasne segregacije u SAD-u, a Rosa (...)

  >>>

 • Mahatma Gandhi

  Mahatma Gandhi (1869. - 1948.) indijski političar i vođa pokreta za za neovisnost Indije od Velike Britanije. Dvadeset godina živio je i radio u Južnoafričkoj republici gdje se borio za prava i slobode indijskih imigranata. Nakon II. svjetskog rata i povratka u domovinu, Gandhi se aktivno (...)

  >>>

 • Rosa Luxemburg

  Rosa Luxemburg (1871. - 1919.) filozofkinja, ekonomistica, teoretičarka marksizma, aktivistkinja i pacifistica bila je na čelu radničkog pokreta u Poljskoj i Njemačkoj. Članica njemačke Social-demokratske partije s kojom se razilazi nakon što su socijaldemokrati podržali sudjelovanje (...)

  >>>

 • Clara Zetkin

  Clara Zetkin (1857. – 1933.) njemačka političarka i aktivistica za ženska prava, članica njemačke Socijal – demokratske partije, zajedno s Rosom Luxemburg pripadala je radikalno lijevoj grupaciji Spartakovaca, od 1920. godine bila je zastupnica Komunističke partije u parlamentu (...)

  >>>

 • Dr. Martin Luther King Jr.

  Martin Luther King (1929. - 1968.) baptistički svećenik, mirovni activist te vođa i začetnik pokreta za prava američkih crnaca. Jedan je od vođa prvih crnačkih nenasilnih demonstracija u SAD-u , poznatih kao "bojkot autobusa" . M.L. King predvodio je i poznati marš na Washington 1963. (...)

  >>>

Komentari

:
Bok

Dajemo kredite da udovoljavaju posebnim
životne izazove, kratkoročni krediti, srednje i dugoročne za one
koji su u potrebi. Bez obzira na iznos kredita, s
Interes 2% do 5%, a rokovi otplate negotiable stope. ako
vam je potreban kredit, ne ustručavajte se kontaktirati nas za bilo koju
druge podatke.
E-mail: jeanbecoulet01@gmail.com
Site: jeanbecoulet01.jimdo.com

S poštovanjem,
Gospodin Jean-Claude Marie Becoulet
 
Želim kredit

pouzdano rješenje za vaše potrebe kredit
06.02.2017. 10:32
:
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju
14.09.2019. 08:27
:
Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)
07.11.2019. 03:45

Dodajte komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail: (nije obavezno)
Tekst:
9 manje 4 =