Anka Butorac

Anka Butorac-Parović (19031942), radnica, članica Centralnog komiteta KP Hrvatske, učesnica Narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije. Tokom partijskog rada u Zagrebu, Anka se upoznala, a potom i udala, za Blagoja Parovića, poznatog jugoslovenskog revolucionara, koji je tada također radio u zagrebačkoj partijskoj organizaciji. Nakon šestosiječanjske diktature počeo je progon svih poznatijih komunista. Anka je uhapšena, u masovnom hapšenju komunista u Zagrebu, u travnju 1929. godine. Surađivala je u listu "Ženski svijet", koji je Partija pokrenula početkom 1939. godine, a početkom 1940. je postala i član Redakcije. Ponovno je uhićena 1940. godine, kada je policija upala na sjednicu CK KPH. Tada je, sa nekoliko članova CK, odvedena u zatvor u Lepoglavi. U zatvoru je dočekala okupaciju zemlje i stvaranje ustaške Nezavisne Države Hrvatske. Ustaše su zatvorenike premještali iz logora u logor. Anka je najpriije prebačena u gospićki logor, koji su ustaše oformile za Srbe, zatim je prebačena u Jastrebarsko, a dva mjeseca kasnije, u koncentracioni logor "Danica" u Koprivnici. Partijska organizacija iz Koprivnice, je uspjela da 1941. godine, oslobodi Anku i druge komuniste iz logora. Tokom ustaške zasjede kod sela Veliko Krčevo, Anka je bila teško ranjena i zarobljena. Ustaše su je odvele u Kostajnicu, gdje je bila podvrgnuta ispitivanju i mučenju. Tri dana poslije zarobljavanja, 22. 01.1942. godine, Anka je umrla. Za narodnog heroja proglašena 14.12.1949. godine.

 

Komentari

:
Bok

Dajemo kredite da udovoljavaju posebnim
životne izazove, kratkoročni krediti, srednje i dugoročne za one
koji su u potrebi. Bez obzira na iznos kredita, s
Interes 2% do 5%, a rokovi otplate negotiable stope. ako
vam je potreban kredit, ne ustručavajte se kontaktirati nas za bilo koju
druge podatke.
E-mail: jeanbecoulet01@gmail.com
Site: jeanbecoulet01.jimdo.com

S poštovanjem,
Gospodin Jean-Claude Marie Becoulet
 
Želim kredit

pouzdano rješenje za vaše potrebe kredit
06.02.2017. 10:44
:
Poštovani, ja sam zajmodavac u inozemstvu, odlučio sam odobriti kratkoročne, srednjoročne i dugoročne zajmove za poštene ljude koji, unatoč mjesečnim prihodima, bore se da zadovolje svoje osnovne potrebe. Kamatna stopa na kredite je 2% cjelokupnih zajmova i uvjeta ponude kredita vrlo su jednostavni. Traženi krediti dobiveni su u roku od nekoliko sati nakon podnošenja zahtjeva. ako nas zainteresirani kontaktirajte putem
E-mail: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

MOŽETE FOND Slijediti:

• zajmovi za sve
• Gotovinski zajam za sve vrste nekretnina
• Višeobiteljske / stanarske zgrade
• zajmovi investitora
• Most krediti / mezansko financiranje
• zajmovi za strane kupce
• komercijalni zajmovi
• Zemljište / građevina
• Novi komercijalni / multifamilijski proizvod, uz nisku kamatnu stopu od 2%
• Iznosi zajma: 6.000 eura - Iznad

 Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas sa stalnim pratiteljem kredita putem ovog;

Gonzalez Andres financijska tvrtka;
E-mail: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)
G. Gonzalez J. Andres
11.10.2017. 12:20
:
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju
14.09.2019. 08:34
:
Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)
07.11.2019. 04:14

Dodajte komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail: (nije obavezno)
Tekst:
10 manje 3 =